Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi 3’üncü Olağan Genel Kurul Toplantısı Adapazarı Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirildi. Sakarya Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliğine Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Temsilcisi olarak Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Osman Kırtel seçildi.

Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin yanı sıra Vali Yardımcısı Ömer Bedrettin Sağsöz, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, SUBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Naci Çağlar, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, SESOB Başkanı Hasan Alişan, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, İMO Başkanı Hüsnü Gürpınar, STK temsilcileri, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları, muhtarlar, gazeteciler ve davetliler yer aldı.

Divan Kurulu Başkanlığını SATSO Başkanı Akgün Altuğ üstlenirken, Genel Kurulun ardından Kent Konseyi Başkanı Sinan Çileli oldu. Kent Konseyi’nin deprem konusunda önemli projeler hayata geçirmesi ve Sakarya’nın her alanda kalkınmasında aktif bir rol alması hedefleniyor.

Sakarya Kent Konseyi Başkan ve Yürütme Kurulu üyelikleri ise şu şekilde oluştu:

“Başkan Sinan Çileli, Yürütme Kurulu Üyeliklerine Vali Yardımcısı Ömer Bedrettin Sağsöz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Furkan Beşel, SAÜ Temsilcisi Prof. Dr. Bünyamin Bezci, SUBÜ Temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Osman Kırtel, Avrupa Birliği Derneği ve Sakarya Sivil Toplum Platformu Başkanı Önder Döker, Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, Sakarya Eğitim Platformu Başkanı Yahya Bakır, YÖÇEYDER temsilcisi Mehmet Ersöz, Gençlik Temsilcisi MTTB Başkanı Berkan Çiftçi, Kadın Temsilcisi SİMDER Kadın Kolları Başkanı Hümeyra Yavuz.”