Ana içeriğe atla

Sakarya Meslek Yüksekokulu Bahar Yarıyılı Akademik Kurul Toplantısı’nda konuşan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya Meslek Yüksekokulu’nun ilklerin ortaya çıktığı ve tarihi önemi yüksek bir kurum olduğunu belirterek sektörün ihtiyacı olan nitelikli mezunlarla toplumsal hizmet noktasında önemli bir rol üstlendiklerini söyledi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Sakarya Meslek Yüksekokulu Bahar Yarıyılı Akademik Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi İsmail Gümüş, müdür yardımcıları ve akademik personel de yer aldı.

Marka okul

Akademik kurul toplantısında bir konuşma gerçekleştiren SUBÜ Rektör Sarıbıyık, “Yeni dönemin hayırlı olmasını diliyorum. Sakarya Meslek Yüksekokulu bu şehrin bir markası. Buradaki bütün arkadaşlarımız bu markanın farkındaydı. Çalışmalarımızla bu markayı tekrar şehre kazandırmış olduk. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Buradan bir üniversite ve yeni üniversitenin de temelini oluşturacak bir takım işler çıkıyor. Türkiye’ye örnek olan 3+1 eğitim modeli bu meslek yüksekokulundan çıkmıştı. Yine Sakarya Üniversitesi de bu okuldan doğmuştu. Dolayısıyla Sakarya Meslek Yüksekokulu’nun hatırı ve ülkeye katkısı oldukça fazla” diye konuştu.

Sorumluluğumuz büyük

Sakarya Meslek Yüksekokulu’nun mesleki eğitimde şehrin nabzını tutan bir okul olduğunu vurgulayan ve akademisyenlere bazı tavsiyelerde bulunan Rektör Sarıbıyık,  “Önemli bir okulda görev yapıyorsunuz. Haliyle burada sorumluluk da büyük oluyor. Bu sorumluluğa uygun bir şekilde hareket ederek daha iyiye doğru gitmek adına bir takım çalışmalar yapmamız gerekiyor. İlk ders etkinliği uygulamalarımız güzel neticeler verdi. İş dünyasıyla ne kadar sıkı ilişkiler kurabilirsen o kadar iyi. Öğrencilerimiz mezun olduklarında ilk iş isteyecekleri yer tanıdıkları insanlar olacaktır. Öğrencilerimizi sektörle muhatap eder ve bir araya getirirsek okulu bitirdiğinde bu kesimlerle daha kolay temas kurabilir, iş sahibi olabilirler. Biz sektörün ihtiyacı olan nitelikli mezunlar veriyoruz. Fayda üreten mezunlar vererek topluma hizmet anlamında son derece önemli bir rol üstleniyoruz” ifadelerini kullandı.

18 programda en iyi eğitim

Meslek yüksekokuluna ilişkin bilgiler paylaşan Sakarya Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi İsmail Gümüş, “Geçtiğimiz hafta bahar yarıyılına Sakarya Barosu Başkanı Av. Abdurrahim Burak’ın ilk ders etkinliği ile verimli bir giriş yaptık. Farklı kategorilerdeki birçok sektöre hitap eden 18 programımızla öğrencilerimize en iyi eğitimi vermeye gayret ediyoruz. Oturmuş ve yeni gelişmelere hızlı bir şekilde adapte olabilen etkin bir akademik işleyişimiz var. Sektörle iş birliğimizi verimli bir şekilde sürdürüyoruz. Bugün burada rektör hocamızı ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk” dedi. Toplantının ardından akademisyenlerle bir süre sohbet eden Rektör Sarıbıyık daha sonra meslek yüksekokulundan ayrıldı.