Ana içeriğe atla

“Zirveye yolculuk 2020” konferansında öğrencilerle bir araya gelen sektör temsilcileri teknoloji eksenli üretime vurgu yaparak, kişisel gelişim ve girişimcilik gibi konularda tavsiyelerde bulundular.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Geleceğin Mühendisleri ve Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Üniversiteli Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG) Öğrenci Toplulukları tarafından düzenlenen “Zirveye Yolculuk 2020” konferansı SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Her iki üniversiteden 400’ün üzerinde öğrencinin takip ettiği konferansa; MMG Genel Başkanı Makine Mühendisi Osman Balta, Yönetim Danışmanı Endüstri Mühendisi Mehmet Koca, İstanbul Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yüksek Mimar Ümit Ünal, MMG Genel Başkan Yardımcısı Elektrik-Elektronik Mühendisi Bülent Şen, Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Lokman Kuzu ve Sakarya Üniversitesi Mimarlık Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Cem Kırlangıçoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Sevdiğin işi yap

MMG Sakarya Şube Başkanı Naci İris, öğrencilerin kariyerlerini planlarken öncelik vereceği adımın bireysel farkındalıktan geçtiğini, üniversiteli gençlerin müthiş bir enerjisi ve potansiyeli olduğunu ifade etti. İş dünyasında öğrencilerin isteklerinin ve gayretlerinin eksik kaldığı yönünde bir düşünce söz konusu olduğunu belirten İris, "Başarılı olabilmek için üç unsur var; sevdiğin işi yap, yetkinliğin olan alanda çalış ve beklentilerini karşılamasına önem ver" dedi.

Üretim vurgusu

İstanbul Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ümit Ünal, konuşmasında teknolojinin önemini ve önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin teknolojik anlamdaki geleceğini anlattı. İşletmelerin yüksek teknolojiye dayanan üretime teşvik edilmesi gerektiğine işaret eden Ünal, Türkiye'nin teknoloji odaklı sanayi hamlesiyle daha da güçlü hale geleceğini söyledi.

Girişimcilik önemlidir

Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Lokman Kuzu, imkânsızlıklar yaşayarak kariyerinde belli bir konuma geldiğini belirterek, hiçbir bahanenin başarıya engel olamadığını söyledi. Kuzu, "İşini iyi yapma çabasında olursanız başarı kaçınılmaz olur. Şu anda yaptığınız tercihler de, gelecekteki sizi inşa eder. İlgi alanınız dışında bir bölümde okuduğunuzu düşünüyorsanız, kariyer yolunuzu değiştirmekten korkmayın. Girişimcilik önemlidir; belki bir şey kaybedersiniz ama çok şey öğrenirsiniz. O yüzden denemek, yılmamak önemlidir. Zaten başarısız olmuyorsanız, bir şey yapma gayreti içinde değilsiniz demektir" ifadelerini kullandı.