Ana içeriğe atla

SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Avrupa Karate Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Ömer Faruk Ateş ve Bulgaristan’da düzenlenen Çoklu Branşlar Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Emine Selda Kırdemir’i başarıları nedeniyle tebrik etti. Sarıbıyık, Türkiye’ye hizmet eden şampiyon sporcular yetiştirdiklerini söyledi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Macaristan’da düzenlenen Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Avrupa Karate Şampiyonası’nda altın madalya kazanan SUBÜ Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencisi Ömer Faruk Ateş ve Bulgaristan’da düzenlenen Çoklu Branşlar Şampiyonası’nda altın madalya kazanan SUBÜ Antrenörlük Eğitimi öğrencisi Emine Selda Kırdemir’i ağırladı. Buluşmada Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ersin Eskiler, Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Çilli, Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Adem Erbay, Türkiye Karate Federasyonu Milli Takımlar Genel Menajeri Hikmet Şaha ile Atletizm Milli Takım Antrenörü İbrahim Arkan da yer aldı. Milli sporcuları ve antrenörlerini başarıları nedeniyle tebrik eden Rektör Sarıbıyık, günün anısına plaket takdim etti.

MİLLİ SPORCULARIN ADRESİ
Milli sporcuların başarılarıyla göğüslerini kabartmaya devam ettiklerini belirten Rektör Sarıbıyık, “Üniversitemizin milli sporcularımızın adresi olduğunu sık sık vurguluyoruz. Bugüne kadar çok sayıda öğrencimiz ciddi başarılar elde ederek bizleri onurlandırdı. Son olarak Ömer Faruk Ateş Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonu; Emine Selda Kırdemir ise Bulgaristan’da düzenlenen Çoklu Branşlar Şampiyonası’nın şampiyonu oldular. Henüz kariyerlerinin başındaki iki sporcumuzu ve onları şampiyonalara en iyi şekilde hazırlayan antrenörlerimizi kutluyor, kariyerlerinde nice başarılar diliyorum” diye konuştu.

DAHA YETKİN HALE GELİYORLAR
Spor müsabakalarının milli duyguların en coşkun şekilde yaşandığı alanların başında geldiğini vurgulayan Sarıbıyık, “Sağladığımız imkânlar ve eğitimle milli sporcularımızı çok daha yetkin hale getiriyoruz. Müsabaka dönemlerinde ise sporcularımızın tamamen işlerine konsantre olmalarını sağlamak için gerekli düzenlemeleri yapmış durumdayız. Böylelikle ülkemize ciddi anlamda hizmet eden ve bayrağımızı önemli şampiyonalarda dalgalandıran şampiyon sporcular yetiştiriyoruz. Üniversitemizi tercih eden diğer öğrencilerimiz için de milli sporcularla birlikte olmak ciddi katkılar sağlıyor” ifadelerini kullandı.