Sağlık çalışanlarına bir jest de SUBÜ’den geldi. Üniversiteye bağlı olarak hizmet veren Sapanca Park Uygulama Oteli’nde sağlık çalışanlarına konaklama hizmeti başlatıldı. Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, pandemi (salgın) nedeniyle hastaneden evlerine gitmek istemeyen sağlık çalışanlarına otelin hizmet vereceğini belirterek, “Fedakârca mücadele veren sağlık çalışanlarına biz de teşekkür ediyoruz” dedi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nden (SUBÜ) Türkiye’deki yeni tip koronavirüs vakalarının ardından gösterdikleri gayretli çalışmalar nedeniyle toplumdan büyük destek alan sağlık çalışanlarına destek geldi. Ülke genelinde sağlık çalışanlarına yönelik destekler açıklanırken fedakârca hizmet veren çalışanların da risk altında olduğu belirtiliyor. Covid-19 virüsünü ailelerine taşıma endişesi taşıyan sağlık çalışanlarının hastanelerden ayrılıp tek başlarına kalacak konaklama ihtiyaçları da gündeme geldi. SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık yaptığı yazılı açıklamada “ Ülke olarak pandemiye karşı büyük bir mücadele veriyoruz. Her alanda önlemler alındı, alınmaya da devam ediyor. Bu süreçte en büyük fedakârlığı elbette sağlık çalışanlarımız gösteriyor. Onlar en büyük alkışı ve desteği hak eden beyaz önlüklü kahramanlarımızdır. Biz de üniversitemize bağlı ülkemizin en güzel ilçelerinden Sapanca’da bulunan otelimizi dışarıya kapatarak sadece sağlık çalışanlarımızın hizmetine sunuyoruz. Bu huzurlu nezih ilçemizde kendilerinin ve sevdiklerinin de güvende olmalarına katkı sağlamış olacağız. Onlar risk altında fedakârlık yaparken topluma düşen de uyarılara dikkat etmeleri ve mecbur kalmadıkça evden çıkmamalarıdır. Sağlık Bakanımızın dediği gibi “hayat eve sığar”. Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü ile koordinasyon içindeyiz. Bu süreci hep birlikte atlatacağız” diye konuştu.