SUBÜ Geyve MYO Mimari Restorasyon Programı öğrencilerinin 16. yy klasik dönem kalem işi çalışmalarında kullanılan temel motiflerden oluşan bir sergi düzenlendi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Geyve Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Programı öğrencileri tarafından Geleneksel Türk Sanatları dersi kapsamında hazırlanan çalışmalarla bir sergi düzenlendi. Serginin şu anki insanların çok farklı bir dönemde yaşadığını güzel şekilde anlattığını düşündüklerini söyleyen Geyve MYO Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Öğretim Görevlisi Nilay Karaman, “Teknoloji doğru kullanıldığı takdirde uzaklar da yakın hale gelebiliyor. Bizler ve öğrencilerimiz için bu tarz bir çalışmalara alışmak kolay değil. Bununla birlikte sergide eseri bulunan her bir öğrencim bana önemli bir şey gösterdi. Bir şeyi yapabilme arzusuna sahip olmanın, bu yolda disiplinle çalışmanın ve gerekli yerlerde hocalarından destek alarak başarıya ulaşmanın güzel bir örneği oldular. Tarihimizin gelecek nesillere doğru aktarımının yapılabilmesi için restorasyon ve koruma çalışmalarının her alanda işin uzmanları tarafından doğru şekilde yapılması gerekiyor. Bu sergide yer alan eserlerde 16. yüzyıl klasik dönem kalem işi çalışmalarında kullanılan temel motifler ortaya çıkarıldı. Amacımız ise restorasyon yapacak öğrencilerin geleneksel motiflerin çizim kurallarını doğru olarak öğrenmeleri ve ileride yapacakları çalışmalarda doğru ve bilinçli restorasyonlar yapabilmeleri oldu. Uygulamalı eğitimle ülkemizde her anlamda fayda sağlayacak mezunlar vermek için çalışıyoruz” diye konuştu.