SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık tarafından başlatılan ‘Kan Dostum SUBÜ’ kampanyası kapsamında 50’ye yakın öğrenci kan bağışında bulundu.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık tarafından başlatılan ‘Kan Dostum SUBÜ’ kampanyasına destekler devam ediyor. Son olarak Araştırma ve Teknoloji Topluluğu, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Topluluğu, Kazakistan Öğrenci Topluluğu ile diğer toplulukları temsilen öğrenciler Sakarya Kızılay Kan Bağışı Merkezi’nde bağışta bulundu. Etkinlikte SUBÜ Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı’nda görev alan akademisyen ve personeller de yer aldı. Konuya ilişkin olarak Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “50’ye yakın öğrencimizle azalmakta olan kan stoklarına ciddi bir katkıda bulunduk. Öğrencilerimiz ile akademik ve idari personellerimizin şahsi olarak gerçekleştirdikleri kan bağışları da devam ediyor. Sosyal medyada #candostumsubü hashtagiyle paylaşımlarını gerçekleştiriyorlar. Bu kampanyamızın toplumumuz nezdinde de itibar görmesi ve katılım sağlanması en büyük temennimiz. Sadece 15 dakika kadar kısa bir süre ayırarak can kurtarmak hepimizin elinde” denildi.