Ana içeriğe atla

SUBÜ Konuşmaları’nın 6. konuşmacısı ‘İlgi ve Yeteneğe Bağlı Kariyer Planlaması’ başlıklı söyleşiyle Aile ve Sosyal Politikalar Eski Bakanı ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan olacak.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) tarafından düzenlenen SUBÜ Konuşmaları’nın 6. konuşmacısı Aile ve Sosyal Politikalar Eski Bakanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan olacak. ‘İlgi ve Yeteneğe Bağlı Kariyer Planlaması’ başlıklı söyleşinin moderatörlüğünü SUBÜ İletişim Koordinatörü Öğr. Gör. Halid Özgür gerçekleştirecek. Söyleşide öğrencilerin ve iş arayanların rekabetin her geçen gün daha da arttığı iş dünyasına atacakları adımlarda dikkat etmeleri gereken hususlar masaya yatırılacak. Kariyer planlamalarına en verimli şekilde yön verebilmeleri için ipuçları paylaşılacak. Herkese açık olarak gerçekleştirilen SUBÜ Konuşmaları, her Çarşamba saat 14.00’de üniversitenin YouTube kanalı ‘SUBÜ Haber’ üzerinden yayınlanıyor.

Prof. Dr. Ayşen Gürcan kimdir?
1986 yılında Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nden mezun olan Prof. Dr. Ayşen Gürcan, aynı üniversitesinin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans ve doktorasını Eğitim Bilimleri üzerine tamamladı. Çalışma hayatına 1987 yılında Anadolu Üniversitesi’nde başlayan Gürcan; Eğitim Fakültesi’nde öğretmen yetiştiren bölümlerde öğretim üyesi olarak 2005 yılına kadar çalıştı. 2005 yılında Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı Bakan Müşavirliği’ne atandı. Daha sonra Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. Bakanlığın resmi yapısı değiştirildiği 2011 Haziran ayına kadar bu göreve devam etti. Ağustos 2015’te oluşturulan 63. Hükümet’te Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak yer alarak başörtülü ilk bakan oldu. 64. Hükümetin kurulmasının ardından Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olarak atandı. 2016 yılında Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği görevine seçildi. Gürcan, Maltepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Öğretim Üyesi olarak ders vermektedir. Eğitim bilimleri, öğretmen eğitimi, öğrenme-öğretme, öğrenme ve öğretme stratejileri, tekno-psikoloji, aile eğitimi alanlarında ulusal ve uluslararası yayınları bulunmaktadır. Ayrıca Kur’an’ın eğitim açısından davranış analizi yapmış, Kur’anın hayata geçirilmesine ilişkin çalışmalar gerçekleştirmiştir.