Ana içeriğe atla

SUBÜ Denizcilik Meslek Yüksekokulu’nda 2021-2022 Akademik Yılı, Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı’nın konuk olduğu ilk ders etkinliği ile başladı. İlk derste konu ‘Doğu Akdeniz’ ve ‘Mavi Vatan’dı.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Denizcilik Meslek Yüksekokulu’nda 2021-2022 Akademik Yılı ilk ders etkinliği ile başladı. İlk dersi Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı verdi. ‘Doğu Akdeniz’ ve ‘Mavi Vatan’ hakkında konuşan Yaycı, Türkiye’nin bölgedeki varlığının öneminden bahsederken öğrencilere denizcilik tarihi hakkında bilgiler verdi. Etkinliğe Kocaali Kaymakamı Dr. Emre Nebioğlu, Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, Denizcilik MYO Müdürü Doç. Dr. Nuri Akkaş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Yoğun çaba var
İlçede denizcilik alanında eğitim verilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Kocaali Kaymakamı Dr. Emre Nebioğlu, “Denizcilik Meslek Yüksekokulumuz SUBÜ’nün vizyonu doğrultusunda ülkeyi gelecek nesillere aktarmak için yoğun çaba ortaya koyuyor. Bu inanç ve azim bize gösteriyor ki, eğitim alan öğrencilerimiz alanlarında başarılı olup kadimden gelen denizcilik tutkumuzu devam ettirecek ve ülkemizi denizcilik alanında başarıyla temsil edecekler” değerlendirmesinde bulundu.

Denizler önemli
‘Mavi Vatan’ kavramının anlaşılmasının Türkiye’nin denizlerdeki etkinliğinin artması ve dolayısıyla daha güçlü olması anlamını taşıdığını ifade eden Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, Yaycı’ya verdiği ilk ders için teşekkür ederken öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi. Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nuri Akkaş ise ilk dersin geleceğin denizcileri tarafından ilgiyle dinlendiğine işaret ederek denizlerin öneminin bir kez daha anlaşıldığını kaydetti.