SUBÜ tarafından sağlanan diyetisyenlik hizmetinden 54 personel ve yakını yararlandı. Sağlıklı beslenmek için yardım alanların yanı sıra çeşitli hastalıkları bulunanlara özel diyet programları hazırlanarak takibi sağlanıyor.
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde (SUBÜ) akademik ve idari personeller ile birinci derece yakınlarına yönelik olarak sağlıklı beslenmeyi desteklemek amacıyla başlatılan sağlık ve diyet danışmanlığı hizmetleri devam ediyor. Bu kapsamda Kasım 2019’da başlayan diyetisyenlik hizmeti kapsamında şu ana kadar 54 personel ve yakınına toplam 130 seansta hizmet verildi. Kış döneminde yeni varyantlarla birlikte koronavirüs vakalarının ve diğer hastalıkların daha da arttığını ve beslenmenin önem kazandığını kaydeden Diyetisyen Özgür Haykır, “Bağışıklığın güçlendirilmesi için personellerimizin bağışıklığı güçlendirici C vitamini gibi vitamin ve minerallerden zengin, gerektiğinde ıhlamur gibi boğaz ağrılarına iyi gelen bitki çayı gibi takviyelerle sağlıklarını güçlendirmelerini umut ediyoruz. Ayrıca personellerimizden bu süreçte diyabet, kalp rahatsızlıkları, karaciğer rahatsızlıkları ve benzeri hastalıkları olanlar için ayrıca diyetler düzenleyerek takibini yapıyoruz ve açıkçası iyi sonuçlar alıyoruz. Hizmetlerimiz kesintisiz devam edecek” diye konuştu.